Wethouder Van Langen bezoekt Nero-zero® project

Wethouder Andrea van Langen staat naast een promotiebord waarop staat: energieneutrale en gezonde starterswoningen.
Wethouder Van Langen: “Dit project laat zien dat het mogelijk is betaalbare energie-neutrale woningen te realiseren voor een relatief lage prijs. Ook in Medemblik willen we woningen ontwikkelen met het oog op gezond, comfortabel en duurzaam wonen. We denken hierbij specifiek aan een ontwikkeling op het Asonia terrein in Andijk.”

Andrea van Langen, wethouder van woningbouw, liet zich informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame, energie-neutrale woningen. Ze bezocht in De Draai Heerhugowaard een nero-zero® woning. Deze woning is zo ontworpen dat door toepassing van slimme techniek, een energie-neutrale woning ontstaat met een gezond binnenklimaat.

Het huis is op gebouwniveau energie-neutraal door gebruik van zonnepanelen. Dat betekent dat voor de verwarming van de ruimtes, verlichting, ventilatie en warmtapwater net zoveel energie door de zonnepanelen wordt opgewekt als er wordt gebruikt. Door optimale isolatie, 3-laags glas, goede luchtdichting en een afzuigkap die fijnstof filtert ontstaat een gezond binnen klimaat.

Een aansluiting op het milieuvriendelijke en duurzame warmtenet van HVC zorgt voor verwarming en warm tapwater.

Naar overzicht