Wognum aangesloten op N307

Vanaf afgelopen weekend is de aansluiting van de nieuwe N307 (A7 – Enkhuizen) op de Wogmergouw en de Hoornseweg opengegaan. Tussen A7 en Bovenkarspel heeft het doorgaande verkeer nu vrije doorgang. Daarmee is de doorstroming op de provinciale weg sterk verbeterd. Het is nu niet meer nodig sluiproutes over bijvoorbeeld de Zwaagdijk te nemen.

Wethouder Andrea van Langen: “Wij zijn heel blij met deze openstelling voor alle automobilisten uit onze gemeente die deze weg dagelijks gebruiken. Vooral de inwoners van Zwaagdijk, Nibbixwoud, Wognum hebben het afgelopen jaar veel overlast ondervonden van omleidingen en wegafsluitingen. Die periode overlast ligt nu vrijwel achter ons. De nieuwe weg ligt er mooi bij en geeft het autoverkeer in onze regio vrije doorgang van de A7 tot Bovenkarspel. Door de ongelijkvloerse kruisingen voor fietsers is het ook voor hen veiliger geworden”.

De aansluiting van de N307 op de Wogmergouw en de Hoornseweg is bijna het laatste wegdeel van het project dat open gaat. Op vrijdag 30 november openen minister Cora van den Nieuwenhuizen en gedeputeerde Elisabeth Post het allerlaatste deel: het tweede viaduct over de A7 bij Hoorn-Noord.

Naar overzicht