Maatregelen voor ondernemers

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben mogelijk voor u als ondernemer grote (financiële) gevolgen. We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. Inmiddels zijn veel instanties actief met het geven van informatie en zijn er al maatregelen in het leven geroepen om u financieel te ondersteunen. Op deze informatiepagina staat een overzicht van maatregelen en praktische informatie die voor u van toepassing kan zijn.

Voor vragen over gemeentelijke regelingen en maatregelen kunt u bij onze accountmanagers van Economische Zaken terecht. Maak gebruik van ons terugbelverzoek en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Please contact our Economic Affairs’ account managers if you have questions regarding local regulations or measures for businesses regarding Coronavirus/Covid-19. If you use the callback request-form (green button below), we will contact you as soon as possible.

 

Terugbelverzoek Callback request

TONK

Door de coronamaatregelen zijn er banen en werkuren verdwenen. Daarom kunnen bepaalde ondernemers en werknemers hun werk niet of maar deels uitoefenen en hebben zij minder inkomen dan voorheen. Herkent u zich hierin? En heeft u moeite om uw noodzakelijke woonkosten te betalen? Denk hierbij aan hypotheekrente, huur of de kosten voor gas/water/licht. Dan kunt u in aanmerking komen voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

De TONK geldt met terugwerkende kracht, wat betekent dat inwoners deze regeling ook aan kunnen vragen voor de maanden januari en februari van 2021. De regeling loopt tot en met juni 2021. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van uw specifieke situatie.

Let op: De TONK geldt dus niet alleen voor mensen die in loondienst zijn. Maar ook voor zelfstandigen en ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

   

Aanvragen TONK-uitkering

Avondklok en ondernemers

In heel Nederland geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Er gelden uitzonderingen voor sommige beroepen. Op de site van de Rijksoverheid leest u alle actuele informatie over de avondklok en kunt u ook de werkgeversverklaring avondklok en eigen verklaring avondklok downloaden.

  

Informatie en formulieren avondklok

TOZO

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Voor de gemeente Medemblik voert WerkSaam WF deze regeling uit. Voor meer informatie kunt u ook kijken op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/tozo.

  

Aanvragen TOZO

Landelijke financiële regelingen

Voor de landelijke financiële regelingen verwijzen wij u graag door naar het coronaloket van de Kamer van Koophandel . Op het KvK Coronaloket staat informatie over alle regelingen, maar ook een regelingencheck, veelgestelde vragen en ondernemersinitiatieven. Dit loket is op werkdagen ook telefonisch bereikbaar.

  

Aanvragen en info landelijke regelingen

Hulp bij schulden

Heeft u hulp nodig bij het op orde brengen van uw administratie? De gemeente biedt ondersteuning bij het oplossen van uw financiële problemen. Ook als zelfstandig ondernemer komt u hiervoor in aanmerking.

  

Schuldhulpverlening
Naar het overzicht