Rijksoverheid & RIVM

Lees meer over de maatregelen van de Rijksoverheid

Kijk voor vragen over gezondheid op de website van het RIVM

(Milde) klachten die passen bij het coronavirus? U kunt nu online een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken.
Dit is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak.
Online kan een testafspraak gemaakt worden via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Als de uitslag bekend is, wordt dit ook per e-mail en sms gemeld. Inzien van de uitslag kan weer op de site met DigiD. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

Voor vragen over het coronavirus kunt u ook bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 1351. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.
Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351

 

Naar het overzicht