Vaccinatie

De meest betrouwbare en actuele informatie over vaccineren is te vinden op de website van de Rijksoverheid: www.coronavaccinatie.nl. Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen, uitleg over de vaccinatiestrategie, nieuwsberichten en vertalingen van de informatie. Ook wordt op deze pagina meer verteld over de soorten vaccins, de werking van de vaccins en de veiligheid. Daarnaast zijn er ook communicatiemiddelen beschikbaar in verschillende formats.

Uitnodigingen vaccinatie en vervoer naar priklocatie

We merken dat veel mensen de gemeente bellen om te vragen wanneer ze aan de beurt zijn om gevaccineerd te worden. Het vaccinatie proces is in handen van het RIVM en de GGD. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen om een afspraak te maken bij de GGD locatie het dichtst bij u in de buurt. De volgorde wordt bepaald door de strategie die door de Rijksoverheid is uitgezet.
De gemeente heeft geen invloed op dit proces. Als u een afspraak maakt bij de GGD kunt u aangeven of u in aanmerking komt voor gratis vervoer vanuit de WMO. Dus: wacht rustig af, de uitnodiging valt vanzelf op de mat.

Vragen?

Heeft u toch nog vragen over het coronavirus of wilt u iemand persoonlijk spreken, dan kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

 

Naar het overzicht