Award Duurzame Ondernemer

Jaarlijks dingen Medemblikse ondernemers die hun bedrijf (of hun omgeving) duurzaam inrichten mee naar de Duurzaam Ondernemen Award. De winnaar mag zich een jaar lang als meest duurzame ondernemer profileren, waarbij hij of zij onder andere het recht heeft om het Duurzaam Medemblik logo te gebruiken en eregast is op (duurzame) evenementen.

De Award wordt sinds 2012 uitgereikt, waarbij het thema steeds wisselt. Uiteindelijk bepaalt een vakjury de winnaar.

Award 2019

In 2019 ging de Duurzaam Ondernemen Award naar een ondernemer die zich onderscheidt in het helpen verduurzamen van bedrijventerreinen; een ondernemer die niet alleen oog heeft voor zijn eigen bedrijf, maar ook voor zijn omgeving. Er waren drie genomineerden: Henk Vlaming van de Vlaming Groep uit Zwaagdijk, Mike Olthoff van ME-2 Architecten uit Medemblik en Hans Boukens van Interpromo uit Nibbixwoud.

De vakjury riep Hans Boukens uit tot winnaar. Boukens zet zich in voor de metamorfose van Overspoor naar ‘Bedrijvenpark A7 West’, waar hij zelf gevestigd is en waarvan een energieneutrale toekomst een belangrijk onderdeel is. De jury prees Boukens’ ‘charisma en bevlogenheid’.

Naar het overzicht