Award Duurzame Ondernemer

Jaarlijks dingen Medemblikse ondernemers die hun bedrijf (of hun omgeving) duurzaam inrichten mee naar de Duurzaam Ondernemen Award. De winnaar mag zich een jaar lang als meest duurzame ondernemer profileren, waarbij hij of zij onder andere het recht heeft om het Duurzaam Medemblik logo te gebruiken en eregast is op (duurzame) evenementen.

De Award wordt sinds 2012 uitgereikt, waarbij het thema steeds wisselt. Uiteindelijk bepaalt een vakjury de winnaar.

Award 2021

Gemeente Medemblik staat vanuit het klimaatakkoord voor de grote opgave om bestaande woningen en bedrijfspanden te verduurzamen. Daarom richt de wedstrijd zich dit jaar op:

  • ondernemers die werken aan het duurzaam verbouwen van bestaande woningen en bedrijfspanden: aannemers, verbouwers, klusbedrijven, etc.

Het gaat om werkzaamheden gericht op verbouwen en renoveren (onder andere de schil), en niet op technische installaties als zonnepanelen en/of warmtepompen.

Ondernemers met een bedrijf in de gemeente Medemblik die zich aangesproken voelen, kunnen zich tot 1 oktober aanmelden. Stuur daarvoor een e-mail met naam, telefoonnummer en bedrijfsnaam naar duurzaam@medemblik.nl en geef antwoord op de volgende vragen:

  1. Welk(e) project(en) op het gebied van duurzaam verbouwen heeft u in 2020 of 2021 afgerond? 
  2. Waar bestond de verduurzaming uit? (denk aan materiaalkeuze, energiebesparende maatregelen, circulaire sloop en afvoeren, hergebruik materialen).
  3. Welke advies geeft u de inwoners van Medemblik mee bij het duurzaam verbouwen van hun woning of bedrijfspand?

De vakjury kiest genomineerden op basis van de antwoorden op bovenstaande vragen. Aanvullend bewijs als een plan van aanpak en foto’s kunnen doorslaggevend zijn, en zijn daarom erg welkom. NB: Awardwinnaars van vorige jaren zijn uitgesloten van deelname. 

Naar het overzicht