Award Duurzame Ondernemer

Jaarlijks dingen Medemblikse ondernemers die hun bedrijf (of hun omgeving) duurzaam inrichten mee naar de Duurzaam Ondernemen Award. De winnaar mag zich een jaar lang als meest duurzame ondernemer profileren, waarbij hij of zij onder andere het recht heeft om het Duurzaam Medemblik logo te gebruiken en eregast is op (duurzame) evenementen.

De Award wordt sinds 2012 uitgereikt, waarbij het thema steeds wisselt. Uiteindelijk bepaalt een vakjury de winnaar.

Award 2020

In 2020 zorgt de coronacrisis voor een ander speelveld. Desondanks weten sommige ondernemers uit de gemeente hun bedrijf duurzaam te (blijven) runnen. Het thema van de Duurzaam Ondernemen Award 2020 was daarom: duurzaam ondernemen tijdens corona.

Plantenkwekerij Gitzels uit Wervershoof en camping/lodge Lodge 61 uit Medemblik streden om de Award. Uiteindelijk kwam eigenaar William Gitzels als winnaar uit de bus. Vooral de inzet om duurzame innovaties te implementeren en de samenwerking met andere ondernemers op te zoeken werden door de jury geprezen. Zo wordt de plantenkwekerij met behulp van aardwarmte verwarmd in plaats van met aardgas. Bekijk het hier videoverslag van de genomineerden en de prijsuitreiking.

Naar het overzicht