Leden klankbordgroep Duurzaam Medemblik

Fred Bosman

Ondernemer uit Wognum

Motivatie

Esolva is aktief op gebied van Duurzame producten, systemen en projecten. Ik zou graag vanuit mijn kennis en ervaring willen bijdragen in de verdere ontwikkeling van Duurzaam Medemblik.

Annemieke Zuurbier

Musicus/musicologe: pianiste en muziekdocente uit Oostwoud

Motivatie

Duurzaamheid is een van de belangrijkste thema’s op het moment. Het behoud van de aarde is fundamenteel.Veel belangrijker als het blijven draaien van de economie, wat meestal als uitgangspunt wordt genomen. We moeten anders gaan denken.
Fijn om erover te kunnen meedenken wat we daar in gemeente Medemblik mee kunnen.

Ietsen Bakker

Ondernemer uit Medemblik

Motivatie

Als onafhankelijke bouwadviseur begeleid ik de opdrachtgever vanaf het eerste idee tot en met oplevering. Ik ben gespecialiseerd in BENG-woningen (Bijna) Energie Neutraal Gebouwen/woningen en gecertificeerd Passiefhuis Vakman. Tevens lid van de DNAindeBouw te Arnhem. Een vereniging waarbij experts op duurzaam gebied elkaars kennis uitwisselen en expert-avonden houden om zo de nieuwste ontwikkelingen op duurzaamheid uit te wisselen. De DNAindeBouw is Projectleider van het Europese Horizon2020-project: Affordable Zero Energy Buildings (AZEB) Is Initiatiefnemer samen met de gemeente Arnhem voor de ecowijk De Kiem. Het inzetten van de juiste kennis, motivatie en netwerk is van groot belang om de doelen van de gemeente Medemblik te halen. Deze benodigde kennis, motivatie en netwerk wil ik graag delen als ondernemer en als privé persoon met de gemeente Medemblik. Het is van groot belang dat de toekomst voor onze kinderen duurzaam moet zijn en daarin zal iedereen zijn steentje aan moeten bijdragen.

 

Robert Vijselaar

Wervershoof

Motivatie

Gezamenlijk moeten we ervoor zorgen dat we energieneutraal gaan leven, zodat klimaatveranderingen niet meer voortkomen uit onze manier van leven. Zelf proberen we hieraan bij te dragen door zo duurzaam mogelijk te leven. De technieken en innovaties om te verduurzamen vind ik ook erg interessant. Als lid van de klankbordgroep hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan de verduurzaming van Medemblik.

 

Henny van der Groep

Van oorsprong muziekdocente OSG, nu schrijver internationale artikelen over muziek.

Motivatie

Ik ben de coördinator van de insectenwerkgroep KNNV Hoorn/West-Friesland (ongeveer 17 jaar) en werk samen met Landschap en het groenbeheer van de Gemeente Medemblik maar ook met Ria Manshande van Groenlinks. Ik ben uitgenodigd door de Gemeente. Omdat dat de samenwerking prima verloopt en het duidelijk is dat de biomassa van insecten rigoureus afneemt, geeft de KNNV graag advies aan de Gemeente.

 

Pedro van der Kolk

Een portretfoto van de heer Pedro van der Kolk. Hij draagt een gestreept wit met bruin overhemd. Meneer van der Kolk draagt zijn leesbril aan een koord over zijn overhemd.

Financial Controller in de financiële diensten sector (ZZP'er) uit Zwaagdijk-Oost.

Motivatie

Ik ben lang geleden afgestudeerd in Milieukunde in Wageningen, ik heb altijd al veel belangstelling gehad voor het milieu en heb grote belangstelling voor de energie transitie waar we nu voor staan. Ik denk dat het een overgang is met een omvang die we nog nooit gezien hebben, gigantisch. Ik wil het weten en er bij zijn. Zo heb ik mijn boerderij al bijna aardgas-vrij (alleen het koken is nog op gas), maar hij is nog verre van energie neutraal. Mijn belangstelling gaat met name uit naar de technologische oplossingen die geschikt zijn voor bestaande huizen in het buitengebied en de mogelijkheden voor de opslag van energie. Twee aandachtsgebieden waarvan ik denk dat ze erg noodzakelijk zijn en die gemakkelijk uit het oog verloren in de prioriteitstelling. Het gaat al gauw teveel en alleen maar over nieuwe woonwijken aardgasvrij bouwen en aardgasvrije energie productie opvoeren.

Zie ook

Naar het overzicht