Meepraten over een energieneutrale toekomst

Een gezond leefmilieu, nu en in de toekomst. We weten hoe belangrijk het is, maar ook dat het niet vanzelfsprekend is. De opwarming van de aarde is een feit en fossiele brandstoffen raken op. Met elkaar zetten we de stap naar een duurzamere samenleving. West- Friesland pakt die uitdaging op.

Ambitie

Wij hebben als Westfriese gemeenten een duidelijke ambitie uitgesproken: Westfriesland wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat in 2040 de totale energie- en warmtebehoefte afkomstig is van duurzame energiebronnen.

Duurzame keuzes

De vraag is natuurlijk hoe we dat gaan doen. Zetten we grootschalig in op wind- of zonne-energie, of op een combinatie van beiden? Zijn er andere duurzame energiebronnen mogelijk? Kunnen we energie besparen? En welke kansen en uitdagingen levert deze energietransitie op? Over deze vragen willen we aan de hand van een aantal scenario’s in gesprek gaan met inwoners van Westfriesland.

Lokale bijeenkomsten

In week 50 van 2019 ontvingen alle inwoners een uitnodiging om mee te kunnen praten over hoe de gemeente Medemblik energieneutraal kan worden. De uitkomsten van deze gesprekken worden meegenomen in de bepalingen van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met het de gemeente Medemblik, per e-mail op duurzaam@medemblik.nl of telefonisch op 0229 85 60 00.

Naar het overzicht