Stappenplan voor woningen uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80

Het verduurzamen van bestaande bebouwing roept bij veel huiseigenaren vragen op. Daarbij is het bouwjaar van de woning vaak erg bepalend voor keuzes op het gebied van verduurzamen. Met enige regelmaat voorziet Gemeente Medemblik in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket huiseigenaren van een informatiepakket. Deze informatie bestaat uit een serie informatiebijeenkomsten en voorlichtingsmaterialen, gericht op woningen uit een specifieke bouwperiode

Om zo specifiek mogelijk te kunnen adviseren, wordt ingezoomd op het bouwjaar van de woning. Eerst waren de woningen uit de jaren ‘80 aan de beurt en recent zijn de woningen uit de jaren ‘60 en ‘70 doorgelicht op de mogelijkheden voor verduurzaming.

De kern van elke aanpak is een stappenplan waarbij duurzame maatregelen die altijd goed zijn centraal staan.

Advies op maat nodig?

Ga naar duurzaambouwloket.nl en ontvang een gratis online maatwerkadvies voor uw woning. Of neem contact op met één van de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket. Zij helpen u van A tot Z bij het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van uw woning.

Telefoonnummer: (072) 743 39 56

E-mail: info@duurzaambouwloket.nl

Het Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente ingezet om particuliere woningeigenaren te voorzien van gratis en onafhankelijk advies.
U krijgt advies over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, energie opwekken en subsidies- en financieringsregelingen. Ook kunt u advies vragen hoe u kunt voorsorteren op aardgasvrij wonen. We verwijzen u ook naar de 'Altijd Goed maatregelen'. Deze maatregelen vindt u in de flyer 'van het aardgas af' (pdf, 2 MB)

Naar het overzicht