Verduurzamen van uw woning

Er zijn pioniers in de gemeente die voortvarend inzetten op duurzaam wonen. Dat is maar goed ook, want zo ontstaan er genoeg voorbeelden van mogelijkheden hoe dat allemaal kan. Toch gaat pionieren vaak gepaard met een hoop vragen. Want, hoe zorg je ervoor dat je de juiste beslissingen maakt? Samen met een expertpanel introduceren we daarom de 'Altijd Goed maatregelen'. Onder deze maatregelen vallen:

  • Isoleren
  • Eigen energie opwekken
  • Elektrisch koken
  • Zuinig omgaan met energie

Wethouder Duurzaamheid Harry Nederpelt: “De warmtetransitie gaat veel van ons vragen. Toch wil ik inwoners behoeden voor het maken van overhaaste beslissingen op het gebied van duurzaam wonen. Gemeenten hebben tot 2021 de tijd om te werken aan een warmtevisie met een routekaart. Vanaf dat moment kunnen we aangeven hoe Medemblik koerst op aardgasloos wonen en ondernemen.”

Nederpelt vervolgt: “Wie nu al zelf stappen wil zetten, hoeft echt niet te wachten. Met de 'Altijd Goed maatregelen' maak je geen overhaaste beslissingen en ben je goed voorbereid.”
Deze maatregelen vindt u in de flyer 'van het aardgas af' (pdf, 1.84 MB). U kunt deze maatregelen slim combineren met een verbouwing of met achterstallig onderhoud.

Gemeente Medemblik heeft een speciale Duurzaamheidskrant samengesteld. Hierin vinden inwoners informatie over de warmtetransitie en kunnen ze inspiratie opdoen voor het verduurzamen van hun woning. Ook enkele pioniers op het gebied van duurzaam wonen in de gemeente komen in de krant aan bod. De Duurzaamheidskrant is hier nog online te bekijken.

Wilt u meer weten over wat u nu al kunt doen om uw woning te verduurzamen, neem contact op met het Duurzaam Bouwloket.

Naar het overzicht