Herinrichting Balkweiterhoek

De Balkweiterhoek is aan groot onderhoud toe. Bewoners en leden van de dorpsraad droegen in 2017 wensen en ideeën aan voor  Zwaagdijk-West. Een aantal van deze wensen had betrekking op de Balkweiterhoek. Deze suggesties zijn samen met de eisen vanuit de gemeente de uitgangspunten geworden voor de herinrichting van de Balkweiterhoek. In samenwerking met de dorpsraad Zwaagdijk-West en een ingenieursbureau is dit vertaald naar een ontwerp.

Participatie

Door de verscherpte coronamaatregelen was het de afgelopen maanden niet mogelijk om samen te komen. Om omwonenden toch bij de herinrichting van de Balkweiterhoek te betrekken, maakte de gemeente gebruik van het online participatieplatform samen.medemblik.nl. Via dit platform konden de omwonenden het ontwerp inzien en via een enquête vragen stellen en opmerkingen plaatsen. Het ontwerp is nog steeds te zien op de  samen.medemblik.nl.

De enquête is inmiddels gesloten en op dit moment zijn de vragen en opmerkingen verwerkt in het ontwerp. Op het participatieplatform is ook een rubriek te vinden met veelgestelde vragen over het ontwerp.

Vervolgstappen

Het ontwerp gaat naar het College van Burgemeester en Wethouders. Zij zullen het ontwerp vaststellen. Daarna start de aanbestedingsprocedure voor een aannemer. We verwachten in januari 2021 te starten met de uitvoering van de werkzaamheden.

Vragen? 

Als er ontwikkelingen in dit project zijn, zullen we u hier op de hoogte houden. Zijn er tussendoor nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de projectleider via 0229 85 60 00.

Participeren met ons

Wilt u met ons meedenken over projecten? Via Participeren op Samen.Medemblik leest u hoe dit werkt. 

 

Naar het overzicht