Herinrichting Balkweiterhoek Zwaagdijk- West

De Balkweiterhoek is aan groot onderhoud toe. Bewoners en leden van de dorpsraad droegen in 2017 wensen en ideeën aan voor  Zwaagdijk-West. Een aantal van deze wensen had betrekking op de Balkweiterhoek. Deze suggesties zijn samen met de eisen vanuit de gemeente de uitgangspunten geworden voor de herinrichting van de Balkweiterhoek. In samenwerking met de dorpsraad Zwaagdijk-West en een ingenieursbureau is dit vertaald naar een ontwerp.

Participatie

Door de coronamaatregelen was het de afgelopen maanden niet mogelijk om samen te komen. Om omwonenden toch bij de herinrichting van de Balkweiterhoek te betrekken, maakten we gebruik van het online participatieplatform samen.medemblik.nl. Via dit platform konden omwonenden en belanghebbenden het ontwerp inzien en via een enquête vragen stellen of opmerkingen plaatsen. De enquête is inmiddels gesloten. Opmerkingen en suggesties zijn verwerkt in het ontwerp. Het ontwerp is nog steeds te zien op samen.medemblik.nl. Hier vindt u ook een rubriek met veelgestelde vragen over dit project.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerp in december vastgesteld.

Uitvoering

Na het vaststellen van het ontwerp zijn er technische tekeningen gemaakt. Daarna is de aanbestedingsprocedure doorlopen. De opdracht is verleend aan Aannemersbedrijf De Jong Hoogwoud. Deze aannemer gaat de werkzaamheden in fases uitvoeren. Liander heeft ook werkzaamheden. Zij vervangen voor de start van de straatwerkzaamheden eerst een aantal oude gasleidingen.

Planning (onder voorbehoud)

Start 16 augustus 2021 vervangen oude gasleidingen (duur 5 weken)
Start 27 september 2021 werkzaamheden herinrichting, gereed eind februari 2022
Start voorjaar 2022 werkzaamheden groen

De aannemer informeert omwonenden met een gedetailleerde planning en een fasering.

Vragen?

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Heeft u uw emailadres achtergelaten in de enquête? Dan krijgt u ook een update via de email. Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op met de projectleider via 0229 85 60 00.

Participeren met ons

Wilt u met ons meedenken over projecten? Via Participeren op Samen.Medemblik leest u hoe dit werkt.