Herinrichting Balkweiterhoek Zwaagdijk- West

De Balkweiterhoek is aan groot onderhoud toe. Bewoners en leden van de dorpsraad droegen in 2017 wensen en ideeën aan voor  Zwaagdijk-West. Een aantal van deze wensen had betrekking op de Balkweiterhoek. Deze suggesties zijn samen met de eisen vanuit de gemeente de uitgangspunten geworden voor de herinrichting van de Balkweiterhoek. In samenwerking met de dorpsraad Zwaagdijk-West en een ingenieursbureau is dit vertaald naar een ontwerp.

Participatie

Door de coronamaatregelen was het de afgelopen maanden niet mogelijk om samen te komen. Om omwonenden toch bij de herinrichting van de Balkweiterhoek te betrekken, maakten we gebruik van het online participatieplatform samen.medemblik.nl. Via dit platform konden omwonenden en belanghebbenden het ontwerp inzien en via een enquête vragen stellen of opmerkingen plaatsen. De enquête is inmiddels gesloten. Opmerkingen en suggesties zijn verwerkt in het ontwerp. Het ontwerp is nog steeds te zien op samen.medemblik.nl. Hier vindt u ook een rubriek met veelgestelde vragen over dit project.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerp in december vastgesteld.

Vervolgstappen

De inrichting van de Balkweiterhoek gaat veranderen. De lantaarnpalen komen daardoor op iets andere plekken te staan. Eerder gaven wij aan dat alleen de lampen worden vervangen door LED. Uit onderzoek blijkt dat ook de palen zelf vervangen moeten worden. Vooruitlopend op de herinrichting worden in januari werkzaamheden aan de verlichting uitgevoerd.

In overleg met de dorpsraad bepalen we de invulling van de groenvakken. Daarna start de aanbestedingsprocedure voor een aannemer. We verwachten in het tweede kwartaal van 2021 te starten met de uitvoering van de werkzaamheden.

Vragen?

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Heeft u uw emailadres achtergelaten in de enquête? Dan krijgt u ook een update via de email. Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op met de projectleider via 0229 85 60 00.

Participeren met ons

Wilt u met ons meedenken over projecten? Via Participeren op Samen.Medemblik leest u hoe dit werkt. 

 

Naar het overzicht