DEK-terrein in Medemblik

Op het voormalig DEK-terrein in Medemblik ontwikkelen we een mooi woningbouwplan. De nieuwe wijk wordt ruim opgezet met veel groen, het IJsselmeer vindt u op een steenworp en het stadscentrum van Medemblik ligt nog geen twintig (vaar)minuten van uw achtertuin. Landelijk wonen en de geneugten van de stad binnen handbereik, wat wil u nog meer?

Veel ontwerpvrijheid

Er is afgesproken dat u op het DEK-terrein welstandsvrij kunt bouwen. Dat betekent meer mogelijkheden en vrijheid. Niet alleen in de keuze voor het ontwerp van uw huis maar ook hoe u uw woning kunt verduurzamen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen.

In het Stappenplan duurzaam bouwen (pdf, 441 KB)leest u hoe een kwalitatief hoogwaardige, comfortabele, gezonde en energiezuinige woning kunt realiseren.

Loting van 17 vrije kavels

Vanaf 15 maart kon u zich inschrijven voor 17 vrije bouwkavels. Dat heeft u tot en met 31 maart dan ook massaal gedaan.

Op dinsdag 13 april heeft onze notaris uit bijna 200 geïnteresseerden (waarvan 144 geldige inschrijvingen) de 17 gelukkigen geloot. Deze mensen zijn allemaal gebeld en verder geïnformeerd..

Per mail hebben de overige geïnteresseerden vernomen of zij na de loting op een (al dan niet) kanshebbende plek op de reservelijst staan. Mocht een kavel alsnog vrijkomen, wordt de eerstvolgende gegadigde binnen 1 tot 4 maanden hiervan op de hoogte gebracht.

Verkoop kavels

(pdf, 17,59 MB)
Klik op de foto om de brochure te kunnen openen.

Planning

Scroll de tabel om meer te zien
15 maart 2021 Start verkoop 17 vrije kavels
31 maart 2021 Sluiting inschrijvingsperiode 17 vrije kavels
april 2021 Weghalen voorbelasting en start bouwrijp maken terrein
13 april 16.30 uur Loting kavels
september 2021 Terrein bouwrijp opgeleverd en start bouw huizen
juli 2022 Start woonrijp maken openbaar gebied
eind 2022 Oplevering gehele project

Bestemmingsplan en vergunningen

In oktober 2018 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het woningbouwplan vast. Het bestemmingsplan regelt waar en volgens welke regels de woningen worden gebouwd. En ook waar wegen, groen en water komen. Dit bestemmingsplan is nu juridisch onherroepelijk (geen bezwaar meer mogelijk) en vindt u op  www.ruimtelijkeplannen.nl.

De gemeente heeft ook alle vergunningen om het terrein klaar te maken voor de bouw. Toekomstige eigenaren van bouwkavels moeten voor de bouw van de woningen aparte vergunningen aanvragen.

Zie ook

Op de hoogte blijven?

Wij vinden het belangrijk om onze bewoners te informeren. Daarom sturen wij regelmatig een digitale nieuwsbrief rond.

Schrijf u nu met één klik in voor onze DEK-terrein Nieuwsbrief.

 

Naar het overzicht