Ontwikkeling SEW-terrein Nibbixwoud

De voetbalclub SEW is verhuisd naar een nieuw complex waardoor de huidige speelvelden vrij zijn gekomen voor de bouw van 60 woningen. Het zuid-veld  wordt eerst ontwikkeld. Hier komen maximaal 35 woningen waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen, rijtjeshuizen (sociale huur) en een appartementencomplex. Op het noord-veld komen maximaal 25 woningen.

Via een intensief participatietraject met informatieavonden en een klankbordgroep  zijn omwonenden en belangstellenden betrokken bij de uitwerking van de plannen. Er is veel mogelijk rekening gehouden met de behoeften en wensen van de buurtbewoners.

Uitnodiging ontwikkelaars verkoop inschrijving kavel

De gemeente Medemblik verkoopt bij inschrijving een perceel bouwgrond van circa 1.063 m2 voor de bouw van 5 koopwoningen in de 1e fase van het plan SEW-terrein, te Nibbixwoud. Meer informatie leest u in de verkoopleidraad.

  1. Verkoopleidraad  (pdf, 161 KB)
  2. Inschrijfformulier (pdf, 68 KB)
  3. Kavelpaspoort De Vriendschap 4 t/m 10A (pdf, 3.6 MB)
  4. Overzichtstekening (pdf, 1.3 MB)
  5. Welstandsnota (pdf, 6.5 MB)
  6. Bestemmingsplan SEW.

Appartementencomplex

Een realistische afbeelding van de toekomstige seniorenwoningen. De woningen zien er modern uit, hebben rode bakstenen  met een tussen en boven de ramen gele bakstenen

Er komen zes levensloopbestendige seniorenwoningen op de begane grond. Elk met een voor- en achtertuin en een ruime berging. Daarboven worden zes starterswoningen gerealiseerd met een ruim dakterras op het zuiden. De woningen worden voorzien van collectieve warmtepompen en zijn daarmee gasloos. Naar verwachting kan het appartementencomplex in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd worden.

Duurzaamheid

In november 2017 heeft de gemeenteraad besloten alle nieuwbouwprojecten in eigen beheer gasloos te ontwikkelen. Dit betekent dat huizen op het SEW-terrein moeten op een andere manier verwarmd worden. U wordt als koper door het Duurzaam Bouwloket tijdens het ontwerp- en bouwproces begeleid. Meer informatie hierover is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl.

In dit overzicht (pdf, 245 KB) vindt u verschillende instrumenten voor de financiering van duurzame nieuwbouwwoning.

Verkoop kavels

Alle kavels op het zuid- veld zijn verkocht. Informatie over wanneer het noord-veld in de verkoop gaat volgt nog.

Collectieve zelfbouw

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een vorm van projectontwikkeling waarbij inwoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen woningbouwproject. Bij zelfbouw koopt een groep particulieren zelf een kavel. En ontwikkelt op deze kavel vervolgens gezamenlijk een aantal woningen zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een document opvragen, mailt u dan naar .

Naar het overzicht