Woningbouw in Hauwert

De vraag naar woningen is groot in Hauwert. Er wordt daarom gewerkt aan een plan om 11 woningen te bouwen voor verschillende doelgroepen. Het gaat om 1 vrijstaande, 2 twee-onder-een-kap, 3 betaalbare rijwoningen en 5 starterswoningen in een rij. Ontwikkelaar Schouten uit Haarlem wil het plan ontwikkelen en realiseren. Partijen vinden het belangrijk dat de diversiteit van het dorp behouden blijft. Hauwert is een uniek dorp met een grote variatie aan woningtypen. Deze speciale kwaliteit wil de ontwikkelaar uitbouwen.

Stand van zaken

Op dinsdag 15 februari 2022 was er een informatieavond over de nieuwbouwplannen. Ondanks het slechte weer was er de nodige belangstelling voor het verbeterde plan.
Er is inmiddels voor een andere locatie gekozen, aan de Tuinstraat. De eerdere locatie Hauwert/Heemraad Witweg (land van veehouder Ruijter) kon op te weinig draagvlak rekenen bij de omgeving. Dat werd duidelijk op een eerdere informatiebijeenkomst. Dit plan was tegenover café De Werf gesitueerd en zou in de toekomst overlast kunnen opleveren. Na goede gesprekken met de uitbater van het café, de dorpsraad, de ontwikkelaar en de gemeente is er voor de ontwikkeling op de Tuinstraat gekozen, op de eerdere locatie blijft nog één markante woning over met een groot voor-en achtererf .

Op 8 juni 2021 is door de wethouder Ruimtelijke Ordening Andrea van Langen een intentieovereenkomst voor woningbouw Hauwert getekend met Harry Schouten van de ontwikkelaar Schouten.

Planning

Begin 2022 is het aangepaste plan aan het dorp gepresenteerd. Het draagvlak voor het aangepaste plan lijkt groot. Inmiddels worden de noodzakelijke onderzoeken gedaan om tot een stedenbouwkundige plan te komen en de wijziging van het bestemmingsplan te starten. Naar verwachting duur het een jaar of twee voor de woningen in Hauwert gebouwd zijn.

Duurzaamheid

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig niet meer op het gasnet aangesloten. Ook deze huizen zijn aardgasloos.

Op de hoogte blijven?

Wij vinden het belangrijk om onze bewoners te informeren. Wij zullen regelmatig op deze pagina informatie geven over belangrijke ontwikkelingen. Heeft u belangstelling voor een woning dan kunt u dat doorgeven aan Schouten B.V. via hauwert@kruisweiden.nl. Op kruisweiden.nl kunt u ook meer informatie vinden over het plan.