Woningbouwplannen in Wervershoof

In de hele gemeente Medemblik is een grote behoefte aan woningen. De gemeente zoekt naar mogelijkheden voor woningbouw in alle kernen. Ook in Wervershoof zijn er 2 projecten in beeld.

De Tegel

De Tegel is gelegen aan de Vok Koomenweg, gelegen in de zuidwesthoek van Wervershoof. Het is de ambitie een aantrekkelijke, duurzame en gevarieerde woonwijk te maken en daarmee het woningentekort terug te dringen. Hoeveel woningen er worden gebouwd wordt nog onderzocht. Het uitgangspunt is een vraag gestuurd woningbouwprogramma. Dit willen we bereiken door toekomstige bewoners actief te betrekken bij de planontwikkeling.

 

Locatie Slotlaan

De locatie Slotlaan 17 werd vroeger gebruikt door tennisvereniging de Kaag. Het is een mooie locatie gelegen In het noordwesten van Wervershoof met uitzicht op het Kaagbos. Omdat de tennisvereniging is verhuisd naar de nieuwe sportvelden is deze fraaie locatie beschikbaar voor woningbouw. Het is de opzet om een gevarieerd programma op de locatie met circa 30 woningen te realiseren voor verschillende doelgroepen.

- Presentatie Slotlaan Wervershoof (pdf, 2 MB)

Stand van zaken

De plannen voor de beide locaties moeten nog gemaakt worden. Projecten als De Tegel en locatie Slotlaan: tennisvereniging de Kaag zijn van grote betekenis voor de toekomstige bewoners, omwonenden, bedrijven en het dorp Wervershoof. Uitgangspunt is bewoners en betrokken partijen actief te betrekken bij de planontwikkeling.

Op de hoogte blijven?

Heeft u belangstelling voor woningbouw in Wervershoof? Schrijft u zich dan alvast met één klik in voor de nieuwsbrief ‘Woningbouw Wervershoof’.

Zodra er meer bekend is, krijg u hierover bericht.