Medemblik, Molenblik

Aan de rand van Medemblik komt een nieuwe woonwijk, ten zuiden van de wijk Schepenwijk II. In deze wijk komen ongeveer 220 woningen. De gemeente is eigenaar van een deel van de grond. Het andere deel is van twee ontwikkelaars, Zeeman Vastgoed en BPD Ontwikkeling. Alle partijen werken samen om een mooie wijk te maken.

Bestemmingsplan

Vanaf augustus 2021 is er gewerkt aan een ontwerp bestemmingsplan. Het college van Burgemeesters en Wethouders heeft besloten om het ontwerp bestemmingsplan ter inzage te leggen. Dit duurt 6 weken van 3 februari t/m 16 maart 2023. Op www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien. Op deze site kunt u zoeken op het identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0420.BPKMEDMOLENBLIK-on01

Een papieren versie kunt u op afspraak inzien in het gemeentehuis. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers van ruimtelijke ordening, bereikbaar via het KCC telefoonnummer 0229 85 6000.

Zienswijzen

Bent u het ergens niet mee eens, dan heeft u het recht om een zienswijze in te dienen.

Een schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie. U kunt uw zienswijze per post versturen aan de gemeenteraad van Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum, onder vermelding van nummer Z-23-440650. U kunt uw schriftelijke zienswijze ook als bijlage via de e-mail versturen. Dit kan naar info@medemblik.nl.

 

Wat voor woningen worden gebouwd?

In dit plan komen verschillende soorten woningen. De verdeling is als volgt:

  • 40% - 50% rijwoningen/beneden- boven woningen, waarvan 25% sociale huur.
  • 25% - 35% twee onder een kap woningen (koop).
  • 15% - 25% vrijstaande woningen (koop).
  • Circa 5% zelfbouw kavels.

De ontwikkelende partijen Zeeman Vastgoed en BPD Ontwikkeling zorgen voor de verkoop van de woningen. Woningcorporatie de Woonschakel gaat de sociale huurwoningen verhuren.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de verkoop? Dan kunt u zich aanmelden via www.nieuwbouw-molenblik.nl.

Vervolg

De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2023 het bestemmingsplan kan worden vastgesteld door de gemeenteraad. Vervolgens kan de projectontwikkelaar een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van de nieuwe woningen.