Formulierenbrigade

De formulierenbrigade is weer open. De tijdelijke locatie is: Verlengde Kerkweg 1, 1687 CC, Wognum. De hulp van de vrijwilligers van de Formulierenbrigade is gratis.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via mail: formulierenbrigademedemblik@gmail.com of een Whatsapp berichtje sturen naar 06-57622744. U ontvangt via de mail een bevestiging met datum en tijdstip.

Regels 

Er gelden een aantal regels voor het spreekuur:

  • Als u een afspraak heeft mag u zich melden bij de receptie op het terrein. U wordt door een van de vrijwilligers opgehaald.
  • We werken op afspraak en één klant tegelijk naar binnen, gezinnen en partners mogen helaas niet mee. Per klant wordt 30 minuten ingeroosterd. Als de hulpvraag meer tijd kost wordt er één uur ingeroosterd of een nieuwe afspraak voor de week daarna.
  • Alle deuren blijven open zodat vrijwilligers en u niets hoeven aan te raken.
  • De vrijwilliger werkt met handschoenen en zal na elke afspraak alles desinfecteren.
  • Er is een scherm aanwezig die tussen u en de vrijwilliger geplaatst wordt.

Vragen

Heeft u nog vragen? U kunt bellen of mailen naar VrijwilligersNH (0229) 57 64 16 of info@vrijwilligersnh.nl of bezoek de website voor meer informatie. 

Uit de praktijk:

Medewerkers van de Formulierenbrigade hebben veel cliënten kunnen helpen, waarvan onderstaand voorbeeld. In december vroeg een moeder aan de Formulierenbrigade hoe zij gebruik kon maken van regelingen voor haar jonge dochter.

Zwemlessen geen overbodige luxe

Een jonge vlotte vrouw met een vrolijke babbel  schoof bij ons aan tafel en stelde zich voor. Ze is een alleenstaande moeder met een jonge dochter. Door een progressieve spierziekte is ze afhankelijk  van een Wajong uitkering. 

De dochter heeft  inmiddels de leeftijd bereikt dat er zwemlessen genomen moeten worden. In ons waterrijke Westfriesland is dat geen overbodige luxe. Door het lage inkomen  van de moeder  en omdat er vanuit de kant van de vader ook geen bijdrage kan worden gedaan is het voor de moeder vrijwel onmogelijk haar dochter zwemlessen te laten volgen.

Regeling

In de gemeente Medemblik kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die nog geen zwemdiploma A en/of B hebben, eenmalig een tegemoetkoming  krijgen in de kosten voor het behalen van de diploma’s. Men kan in aanmerking komen voor deze regelingen als u een inkomen heeft tot ten hoogste 120% van de toepasselijke bijstandsnorm en geen of weinig vermogen.

Verheugd dat deze regeling er is vraagt de moeder of wij dit voor haar kunnen regelen. Natuurlijk kunnen wij dat, daar zijn wij voor. Daarna hebben we de moeder nog gewezen op de Decemberactie. Een extraatje voor kinderen uit Medemblik van ouders die weinig te besteden hebben. 

Nadat we het formulier online samen hebben ingevuld, stelde ik toch voorzichtig de vraag waarom deze jonge vlotte vrouw dit zelf niet kan regelen, ze lijkt zo zelfredzaam. 

Ambtelijke taal

Dan blijkt weer dat men niet moet afgaan op uiterlijke schijn want de moeder bleek zware dyslexie te hebben waardoor de ambtelijke taal van alle formulieren voor haar ondoenlijk zijn om te lezen.

Met de gedachte dat haar binnenkort zwemmende dochter deze kerst een extraatje onder de boom heeft, keerde ze huiswaarts.

Zie ook