Inkijkje januari

Iedereen loopt wel eens ergens tegenaan. Op het werk, in je relatie, met familie of door iets wat is gebeurd. Een maatschappelijk werker kijkt samen met u naar uw situatie, voert begeleidende gesprekken, geeft advies of verwijst u verder. Hulp van maatschappelijk werk is kosteloos en werkt zonder verwijzing. Hieronder staat een fictieve casus uit de dagelijkse praktijk.

Hasim en Jasmin

Naast begeleiding op psychisch vlak ondersteunen wij mensen ook wanneer zij in praktische zin ergens tegen aan lopen. Zo komen wij via de basisschool in contact met een gezin; Hasim en Jasmin met drie kinderen op de basisschool. Zij wonen nog maar kort in Nederland. Hasim werkt in een winkel en Jasmin gaat naar school om de taal te leren. Daardoor is het gezinsinkomen niet zo hoog, minder dan 120% bijstandsnorm. De school zag dat het gezin hulp kan gebruiken om te zorgen dat de kinderen op kunnen sporten.

Samen gaan we met het gezin de situatie bekijken, hoe kunnen wij helpen? Om te zorgen dat de kinderen kunnen sporten, helpen we met het aanvragen van een kindregeling. De administratie blijkt ook moeilijk dus daarom stellen hen voor aan Mee&deWering. Mee&deWering heeft budgetbuddy’s om het gezin praktisch te ondersteunen en helpt een betalingsregelingen te treffen voor eventuele achterstanden.

Heeft u af en toe ook moeite met de administratie, wilt u ook gebruik maken van een kindregeling of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op via (0229) 856000 (kies optie 1) of via maatschappelijkwerk@medemblik.nl. Klik hier voor kindregelingen en hier voor een budgetbuddy.