Activiteiten herfstweek 2021

Maandag 18 oktober

 

Ontdek de 2e Wereldoorlog (VOL)

Ontdek het Oorlogsmuseum door de Speurtocht volgens Escaperoom-concept te doen. Ontcijfer de geheime codezinnen van Radio-Oranje, drijf zelf zwarte handel in het winkeltje, ga op zoek naar de schuilzolder en ontdek een verborgen kruipruimte!

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar
Locatie: Zeldenrust 5,  in Medemblik
Tijd: 10.00 tot 12.30 uur

Werken aan je toekomst

Werkgeluk en Studieplezier tijdens Corona! HOE?

In deze gekke tijd komen we voor lastige dilemma’s komen te staan, zoals:

• Hoe vind ik een baan die ook bij mij past?
• Ik vind mijn baan niet zo leuk meer, doe ik er goed aan om nu te solliciteren?
• Mijn tijdelijke contract loopt af, moet ik me zorgen maken over of ik wel een nieuw baan vindt?
• Ik studeer nu, maar ik twijfel of deze studie bij mij past. Komt dit nu door al het online les of vind ik de gekozen studierichting niet leuk.
• Ik ben bijna klaar met mijn studie, hoe vind ik nu de baan die daar goed op aansluit?

Marit Visser – Essen als ervaren loopbaan en studiekeuzeadviseur in West-Friesland neemt jullie in een Webinar mee. In deze Webinar word je op een interactieve manier bewust gemaakt van je sterkste kwaliteiten en in je interesses. Op deze manier kun je je richting in Loopbaan en/of Studie sterker vormgeven. Ook krijg je tips hoe je je cv nog beter vorm kunt geven en jezelf nog beter kunt profileren in een sollicitatiegesprek.

Leeftijd: 18 t/m 25 jaar
Locatie: Bibliotheek Medemblik
Tijd: 10.30 tot 11.30 uur

Dinsdag 19 oktober

 

 Mad Science: The nutty professor (VOL)

Samen met de Mad Scientist ga je aan de slag met uitdagende activiteiten en experimenten. Lachen, gieren, brullen met het leukste van de wetenschap! Iedereen doet zijn eigen spannende proefjes en maakt een crazy stuiterbal van speciale kristallen om mee naar huis te nemen. Verder gaan we experimenteren met droogijs en maken we allemaal magische suikerspinnen om te proeven!

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Locatie: Kantine ijsbaan, Oosterwijzend 22 in Nibbixwoud
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur

Vlogfeest: iedereen heeft filmtalent!

In deze workshops leren we alles over wat een video een goede video maakt. Je leert de basis van het vloggen. We kijken naar bekende vloggers en doen oefeningen over hoe je jezelf kunt presenteren, hoe je een script maakt en op welke manieren je kunt monteren. Daarnaast gaan we in gesprek over de risico’s van internet, wat doe je wel en wat doe je liever niet.
Na een korte presentatie ga je zelf aan de slag met een leuke opdracht. Maak een vlog met jezelf in de hoofdrol…. Wie ben je, wat kun je en wat is je toekomstdroom?
Na afloop worden de resultaten bekeken en krijg je nog tips en tricks. Voor deze workshop neem je zelf je eigen mobieltje mee. Mocht je die niet hebben, geef dat even aan in je aanmelding en dan regelen wij er 1 voor je.

Leeftijd: 10 t/m 14 jaar
Locatie: Dorpshuis De Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk
Tijd: 10.00 tot 11.30 uur

Woensdag 20 oktober

  

Halloween cupcakes en koek versieren (VOL)

Cupcakes en koekjes versieren in Halloween thema! Wij zorgen voor alle spullen en jij bedenkt hoe je ze wilt versieren. Wordt het met een spookje of pompoen of ga je voor iets heel engs en tover je je cupcake om in een grote spin! Natuurlijk mag je alles wat je hebt gemaakt mee naar huis nemen!

Leeftijd: 6 t/m 14 jaar
Locatie: Jongerencentrum De Bunker, Burgemeester P Kromplein 6 in Abbekerk
Tijd: 12.30 tot 13.45 uur

Drone Laps

Hoe goed ben jij? Leg je het parcours in 1 keer goed af, of stort je neer bij het eerste obstakel? In deze workshop krijg je alles uitgelegd over het dronevliegen en de regels daar om heen. Na een korte uitleg krijg je zelf de kans om je (nieuwe) drone skills te tonen.

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar
Locatie: De Bloesem, Conferencelaan 19 in Wognum
Tijd: 13.00 tot 14.30 uur

Donderdag 21 oktober

 

Halloween pompoenen (VOL)

Het is bijna Halloween! Wie aan Halloween denkt, denkt natuurlijk aan de kleurrijke Halloween-pompoenen met hun uitgesneden gezichtjes.  Eigenlijk zijn de Halloween-pompoenen ervoor bedoeld om iedereen bang te maken, maar stiekem zijn ze hartstikke leuk! Naast het uitsnijden van het gezicht kan je ook de pompoen nog verder versieren. Wij verzorgen voor iedere deelnemer een lichtje voor in de pompoen.

Leeftijd: 6 t/m 14 jaar
Locatie: Jongerencentrum de Bunker, Burgemeester P Kromplein 6 in Abbekerk
Tijd: 11.00 tot 12.15 uur

Dromenworkshop

Hoe kom je erachter wat jouw dromen zijn? Hoe leer je kiezen? Hoe ga je de toekomst in? Allemaal vragen waar kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs mee worstelen. In de training Haal je droomvaardigheidsbewijs vinden kinderen een stappenplan om te ontdekken hoe ze hun passie, talent en dromen kunnen verwezenlijken.

Deelnemers ontvangen het boek Filo ontdekt 1 - De wonderlijke weg van wens naar werkelijkheid, de creatiespiraal voor kinderen.

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Locatie: Bibliotheek Medemblik
Tijd: 13.00 tot 14.00

  • LET OP: Opgeven voor deze workshop kan rechtstreeks via de Bibliotheek! Aanmelden via  klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of (0228) 74 39 43.

Workshop Ontdek je passie en talenten    

Je kent vast wel de bordjes met teksten over het volgen van je eigen dromen. Hartstikke leuk!
Alleen ... niemand vertelt erbij hoe je dat moet doen. Het Droom-doe-boek Ontdek je passie en talenten helpt je via een stappenplan je dromen te ontdekken en ze waar te maken. Ontdek: Wie je bent Wat je het liefst doet (je passie) Wat je het best kunt (je talenten) Hoe je hiervoor leert kiezen (navigeren) Tijdens de workshop doorlopen we het stappenplan van het Droom-doe-boek. Het helpt je keuzes te maken, samen te werken, doelen te stellen en deze stap voor stap te bereiken. Op die manier kun je jouw unieke bijdrage leveren door te doen wat je het liefst doet en wat je het best kunt. Als je leert kiezen vanuit je hart, vind je vanzelf je plek in de wereld. 'Dit zou elk kind moeten doen. Ontdekken wat je dromen zijn en leren hoe je ze kunt waarmaken!

Deelnemers ontvangen het boek Ontdek je passie en talenten droom-doe-boek voor jongeren.

Leeftijd: 12 tot 18 jaar
Locatie: Bibliotheek Medemblik
Tijd: 14.30 tot 15.30

  • LET OP: Opgeven voor deze workshop kan rechtstreeks via de Bibliotheek! Aanmelden via  klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of (0228) 74 39 43

BINGO! (VOL)

Donderdag Bingo-dag! We gaan bingoën met ouderen in de Valbrug. Denk je dat geluk aan jouw zijde is en zin in een potje bingo, geef je dan nu op! Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen. Als je tenminste je kaart weet vol te krijgen!

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar
Locatie: De Valbrug in Medemblik (in de binnentuin van het wooncomplex)
Tijd: 14.30 tot 16.00

Vrijdag 22 oktober

 

Glow in the dark Sports (VOL)

Sporten in het donker waarbij alle attributen oplichten in het donker! Inclusief jij zelf! Kun jij het hele parcours afleggen en de meeste punten scoren? Met o.a. glow in the dark footbowlen, mega beerpong schieten en een lichtgevende stormbaan word jij misschien wel winnaar van de dag!

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar
Locatie: Dorpshuis De Werf, Heemraad Witweg 2 in Hauwert
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur                                                                                                                                                                          

Virtual reality & Game Experience 

De laatste jaren kun je er niet meer omheen: Virtual Reality. Zet een VR-bril op en je stapt een virtuele wereld binnen waar je deel van uitmaakt. Vandaag kan je racen in een echte race Seat tegen de grootheden in de formule 1. Durf jij het aan en zet je de beste tijd neer? Ook kan je surfen op de grootste golven in Hawaii. Kun jij overeind blijven? Er staat ook een motion flight simulator. Vlieg over bergen, landen en in formaties. Sturen in de flight game doe je door je lichaamsgewicht op de Motion Simulator te verplaatsen. Lukt het of stort je neer in zee? Omstanders kunnen alles mee beleven op grote schermen die hangen bij elk event. Je kunt ook je Fifa skills komen testen op onze uitgebreide game opstelling en kennis maken met de oculus quest. Probeer de engste achtbaan uit, wandel met de dinosaurussen, kijk of je behendig bent met de lightsaber, zoek verre planeten op en zorg dat de zombies je niet te pakken krijgen.

Leeftijd: 9 t/m 16 jaar
Locatie: De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof
Tijd: 19.00 tot 22.00 uur