Registratie voor mantelzorgers

Een mantelzorger is een persoon die minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden aaneengesloten en onbetaald ondersteuning verleent aan een familielid, buurvrouw, vriend of partner. Het gaat hierbij om meer zorg dan de gebruikelijke zorgtaken.

Als gemeente streven we naar een overzicht van de mantelzorgers die actief zijn in de gemeente Medemblik. Het is daarom mogelijk om u gratis en vrijwillig te registeren als mantelzorger. Woont u als mantelzorger in een andere gemeente maar zorgt u wel voor iemand uit de gemeente Medemblik? Dan kunt u zich ook registeren als mantelzorger.

Registreren als mantelzorger

Na registratie wordt u bijvoorbeeld op de hoogte gesteld van activiteiten en bijeenkomsten. Uiteraard wordt er zorgvuldig omgegaan met uw persoonlijke gegevens.

U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw registratie.

Mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering die de gemeente Medemblik, onder voorwaarden, beschikbaar stelt voor mantelzorgers. Vanaf april 2018 is het mogelijk om het mantelzorgcompliment over het jaar 2018 aan te vragen en zult u het vernieuwde formulier op deze site aantreffen. Mantelzorgers die op het aanvraagformulier van het mantelzorgcompliment toestemming hebben gegeven voor registratie worden automatisch geregistreerd.