Vervoer Wmo

Wilt u ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, de kapper of familie. En lukt het niet om met het openbaar vervoer te gaan? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan is er voor ouderen en mensen met een beperking of ziekte aangepast vervoer. Zo kunt u erop uit.

Contactformulier wijkteam

Vervoer dat u zelf regelt

De taxi's van Valys brengen u overal in Nederland waar u met openbaar vervoer of regiotaxi niet kunt komen. Gebruik Valys voor bijvoorbeeld familiebezoek of een dagje uit buiten Westfriesland. U regelt en betaalt dit zelf.

Kijk voor meer informatie op www.valys.nl.

Wanneer u niet rolstoelgebonden bent en incidenteel vervoer nodig heeft binnen de regio, kunt u gebruik maken van de vervoersservice van WonenPlus. De chauffeur komt u ophalen voor bijvoorbeeld de kapper, boodschappen doen of vervoer naar een ziekenhuisafspraak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde servicepunt van WonenPlus of met de afdeling Zorg & Welzijn van de gemeente Medemblik.

Vervoer dat de gemeente regelt

Bent u langdurig beperkt in het lopen en kunt u daardoor geen gebruik maken van openbaar vervoer of een eigen auto besturen? Is er niemand met wie u mee kunt rijden? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Regiotaxipas van Regiotaxi West-Friesland.