Maatschappelijk Werk

  • zit u niet lekker in uw vel of kent u iemand die niet lekker in zijn/haar vel zit en wilt u graag weten hoe u daarmee om kunt gaan?
  • heeft u behoefte aan iemand die meekijkt naar mogelijke oplossingen? 
  • onze hulpverlening is gratis. Neem contact met ons team op via het algemene nummer van de gemeente 0229 85 60 00 en dan kiest u voor optie 1 (maandag t/m vrijdag 08.30 uur -17.00 uur),
    u kunt ook mailen naar maatschappelijkwerk@medemblik.nl
  • ons team heeft veel contact met samenwerkingspartners,  waardoor zij u makkelijker kunnen doorverwijzen als zij denken dat u daar een meer passend aanbod kunt vinden bij uw hulpvraag. Ons team heeft veel contact met samenwerkingspartners, waardoor u, indien nodig, gemakkelijk doorverwezen kan worden naar een passend hulpaanbod.

 

Onze maatschappelijk werkers hebben expertise op het gebied van relatieproblemen, rouwverwerking, echtscheiding, seksualiteit, vragen over identiteit, spanning en stress, piekeren, overbelasting, onzekerheid, assertiviteit, somberheid, seksuele intimidatie, opvoeding, hulp bij problemen op de werkvloer, financiële vraagstukken, ondersteuning bij praktische zaken en ondersteuning bij het omgaan met ingrijpende levensgebeurtenissen. 

U kunt hierbij denken aan; individuele gesprekken, relatie- en gezinsgesprekken, assertiviteitstraining, Ouderschap blijft methodiek, mogelijkheden tot dag invulling, praktische ondersteuning en gesprekken over zingeving. 

 

Daarnaast bieden wij het volgende groepsaanbod aan:

Hoe gaat het nu met je? Een vraag die zich niet zo gemakkelijk laat beantwoorden als u een geliefde heeft verloren. Verlies hoort bij het leven, maar praten over de dood lukt niet altijd. Toch kan dat juist de pijn verlichten. Praten met iemand die hetzelfde is overkomen, kan troostend zijn.

De maatschappelijk werkers van het wijkteam nodigen u uit voor een rouwwandeling in de prachtige natuur. Om samen met lotgenoten al wandelend ervaringen en herinneringen te delen. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook is geweest. De maatschappelijk werker wandelt mee, gaat eventueel in gesprek en kan ingaan op vragen.

We wandelen 6 keer op een vast moment in de week en starten bij voldoende aanmeldingen. Deelname is gratis. Iedereen is vrij om na afloop na te praten met koffie en/of thee, voor eigen kosten. 

Startdatum is vrijdag 6 oktober 2023 om 10.00 uur. Het startpunt is in Medemblik.

Aanmelden

Wilt u aansluiten bij onze wandelgroep of meer informatie, stuur dan een e-mail aan: maatschappelijkwerk@medemblik.nl.

De assertiviteitstraining is bedoeld voor mensen die meer zelfvertrouwen willen krijgen, die willen leren meer voor zichzelf op te kunnen komen, leren grenzen stellen, geen conflicten meer willen vermijden en willen leren “nee” durven zeggen. Wij leren deze groep om op een assertieve manier beter voor zichzelf op te komen met respect voor zichzelf en de ander. Dit doen we door middel van een stuk theorie en uitleg, oefenen met situaties die de deelnemers zelf inbrengen, rollenspellen en huiswerkopdrachten.

Bij voldoende aanmeldingen is de verwachte startdatum dinsdag 12 september van 19.00 – 21.00 uur .

Locatie: gemeentehuis (Middengebouw) Dick Ketlaan 21, Wognum.

De training start bij voldoende deelnemers

De training wordt gegeven door twee maatschappelijk werkers, er zijn geen kosten aan verbonden.

De training start bij minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de Assertiviteitsgroep of meer informatie over de training, stuur dan een e-mail aan maatschappelijkwerk@medemblik.nl.

Heb jij een broer of zus die al heel lang ziek of een beperking heeft zoals ADHD, autisme of een verstandelijke beperking. Dan ben jij een brusje!

Opgroeien in een gezin met een broer of zus met een beperking is soms lastig, je broer of zus heeft misschien meer zorg en aandacht nodig dan jij. Als brusje moet je soms een handje meehelpen of veel geduld hebben. Een leuk uitje schiet er soms bij in en daarom organiseren wij een gezellige middag voor jou!

Voor wie: kinderen tussen de 7 t/m 13 jaar die brusje zijn.

Wanneer: datum nog onbekend

Waar: De Schoof, Kerkelaantje  1, 1693 EH Wervershoof

Opgeven: je kunt je opgeven via: activiteiten@medemblik.nl . Als je nog vragen hebt je contact opnemen met Ingrid Suyk, 06-109 49 452.

 

Vragen? Stel ze gerust via maatschappelijkwerk@medemblik.nl.

Inloopspreekuren

U bent van harte welkom - zonder afspraak - op een van onze inloopspreekuren:

  • Wognum, Gemeentehuis, Dick Ketlaan 21, eerste gebouw-spreekkamer 13 - maandag van 09:00 -10:00 uur
  • Andijk, Bibliotheek, Sportlaan 1 - woensdag van 09:00 - 10:00 uur
  • Wervershoof, Gezondheidscentrum, Olympiaweg 141 A -oneven weken op donderdag 09:00 - 10:00 uur
  • Medemblik, De Muiter, Admiraliteitsweg 6a – donderdag van 09:15 -10:00 uur