Elektrische laadpalen

  • oplaadpalen plaatsen we op centrale plekken in een wijk
  • meestal wordt de laadpaal niet voor een woning geplaatst maar in de buurt
  • als u een oplaadpaal wilt aanvragen zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden

Veel Nederlanders staan positief tegenover elektrisch rijden. Het is milieuvriendelijk en heeft een aantal financiële voordelen. Ook in Medemblik zijn er diverse oplaadpunten. Volledig elektrische voertuigen stoten tijdens het rijden geen stikstof en fijnstof uit. Dit vermindert de CO2-uitstoot en helpt de draagt bij aan en verbetert de luchtkwaliteit en klimaat. Zeker wanneer de bestuurder groene stroom laadt.

Als u een elektrische auto koopt, wilt u deze ook kunnen opladen. Als u de auto op uw erf kunt parkeren, dan is dat geen probleem. Het wordt moeilijker als u geen oprit heeft en geen mogelijkheid heeft om een oprit te maken. Het is niet toegestaan om een laadkabel van uw huis over de stoep naar uw auto te leggen. U kunt dan een laadpaal aanvragen. Als de aanvraag is goed gekeurd, kan het ongever een half jaar duren voordat een paal echt geplaatst is.

Voorwaarden aanvragen oplaadpaal

De belangrijkste voorwaarden om een laadpaal aan te vragen:

  • u heeft geen inrit
  • u kunt ook geen inrit maken
  • u bezit of least een elektrische auto die minimaal 45 km volledig elektrisch kan rijden
  • u woont of werkt (minimaal 18 uur) op het opgegeven adres

Een elektrische laadpaal aanvragen doet u via www.mrae.nl.

Elektrische laadpaal aanvragen

We plaatsen palen op strategische plekken. Dat betekent dat we palen centraal in een wijk willen hebben op plekken waar veel mensen rijden en parkeren. Meestal wordt een paal dus niet voor de woning geplaatst, maar in de buurt.

Als inwoners geen oplaadpaal op eigen terrein kunnen plaatsen, kunnen zij onder bepaalde voorwaarden een laadpaal aanvragen. De gemeente Medemblik plaatst in samenwerking met de MRA-e laadpalen. MRA-E  heeft voor de bijna 80 gemeenten gemeenten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht de realisatie van oplaadpalen gezamenlijk aanbesteed. PitPoint gaat de laadpunten plaatsen.

Op een digitale kaartis makkelijk te zien waar de openbare laadpunten in Medemblik en in de rest van Nederland staan. Hierop staat ook meteen hoeveel kwh een paal geeft en of de desbetreffende paal beschikbaar is of wordt gebruikt.

Voor ondernemers zijn er speciale regelingen als zij een elektrische auto rijden. Kijk op www.rvo.nl voor financiële ondersteuning.