Rijbewijs aanvragen

Waarschuwing:

Grote drukte verwacht

Wilt u binnenkort uw rijbewijs aanvragen of verlengen? Houd rekening met langere wachttijden. Vraag daarom op tijd een nieuw rijbewijs aan.

Bent u geslaagd voor uw rijexamen? Gefeliciteerd! U kunt een rijbewijs aanvragen vanaf de 1e werkdag na uw examen. Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak. 0229-856000

Is uw rijbewijs (bijna) verlopen? Kijk dan bij Rijbewijs verlengen.

Meenemen

Neem bij de aanvraag mee:

  • Geldig identiteitsbewijs
  • Een pasfoto in kleur die voldoet aan alle eisen. De pasfoto mag niet ouder zijn dan 6 maanden
  • Pinpas of contant geld. Met pin betalen heeft de voorkeur.

Kosten

Rijbewijs € 51,10
Extra kosten spoedaanvraag € 39,65

  • U moet minstens 185 dagen in Nederland wonen om een rijbewijs aan te vragen
  • U moet uw rijbewijs binnen 3 jaar na uw rijexamen aanvragen

Hebt u uw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. U kunt voor de spoedaanvraag alleen telefonisch een afspraak maken. 0229-856000

Als u voor 14:00 uur een spoedaanvraag indient, kunt u het rijbewijs meestal de volgende werkdag vanaf 11:00 uur afhalen.

Voor een spoedaanvraag betaalt u een toeslag van € 39,65.

Heeft u een autorijbewijs gehaald en bent u nog geen 18 jaar? Dan mag u alleen rijden onder begeleiding van een coach. Deze coach vraagt een begeleiderspas aan. Dit kan digitaal bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. U meldt minimaal één en maximaal vijf coaches aan.

Nadat u de goedkeuring heeft ontvangen kunt u uw rijbewijs aanvragen.

Voor het aanvragen van een rijbewijs heeft u een gezondheidsverklaring nodig. Vaak regelt de rijschool dat. Vraag eerst of ze deze gezondheidsverklaring al aangevraagd hebben. Een aanvraag bij de gemeente is dan niet nodig.