Verloren of gevonden voorwerpen

  • zoeken en melden kan via iLost
  • voor gevonden identiteitspapieren is afgifte bij de gemeente verplicht
  • bij andere voorwerpen kiest u of u het zelf bewaart of afgeeft
  • bij het ophalen van een gevonden voorwerp is legitimatie verplicht
  • diefstal? Doe dan aangifte bij de politie

Ik ben iets verloren

Sleutels, portemonnee, sieraad of iets anders verloren in de gemeente Medemblik? Kijk op iLost. Gevonden voorwerpen plaatsen we daar binnen 3 werkdagen.

Voor aangifte bij uw verzekering kunt u dit schadeformulier gebruiken. 

Vind het op iLost

Ik heb iets gevonden

Hebt u iets gevonden in de gemeente Medemblik? Meld het op iLost. U kunt het dan thuis bewaren. Is het voorwerp niet binnen een jaar opgehaald? Dan wordt u de eigenaar.

 

Meld het op iLost

Een gevonden paspoort of identiteitskaart vernietigen wij direct. Dit is verplicht volgens de wet. Rijbewijzen van inwoners van Medemblik sturen wij op naar de eigenaar. Rijbewijzen van inwoners van andere gemeenten worden opgestuurd naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Zij bepalen of u deze terug krijgt. U kunt in dat geval telefonisch contact opnemen met de RDW via 088 - 008 74 47.

Voor een verloren of gestolen identiteitsbewijs kunt u bij de gemeente een Verklaring van vermissing ondertekenen en (meestal) direct een nieuw identiteitsbewijs aanvragen. Bij diefstal adviseren wij ook aangifte te doen bij de politie.

Kijk op Amivedi of een dier gevonden is of als u een gevonden (huis)dier wilt melden.

Als een gevonden voorwerp bij de gemeente binnenkomt, dan wordt deze direct gefotografeerd en binnen drie werkdagen met een omschrijving op iLost geplaatst. We maken geen foto’s van voorwerpen waar persoonsgegevens op staan.