Verblijfsbelasting

  • u biedt tegen vergoeding overnachtingen aan voor personen die niet zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen bij de gemeente Medemblik
  • u bent verplicht verblijfsbelasting aan de gemeente te betalen en een verblijfsregister bij te houden
  • de kosten zijn € 1,50 per persoon per overnachting
  • u dient zelf aangifte te doen

Uitstel betalen gemeentelijke belastingen

Inwoners, ondernemers, zzp’ers, stichtingen en verenigingen krijgen tot 30 juni 2020 uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen. De eerst (volgende) automatische incasso is in plaats van eind maart 2020 nu eind mei 2020. Lees hierover meer op de pagina Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen.

Verblijfsbelasting en minder overnachtingen door corona richtlijnen?

Als u op dit moment verblijfsbelasting betaalt op basis van een forfaitaire tariefstelling, kunt u dit omzetten naar betalen voor werkelijke overnachtingen. Dan betaalt u per persoon per nacht in plaats van een vast forfaitair bedrag per jaar. Van het werkelijk aantal overnachtingen per persoon moet u een nachtverblijfregister bijhouden en indien nodig dit kunnen overleggen.

Wilt u wisselen van forfaitair naar werkelijk aantal overnachtingen? Laat u ons dit dan weten door te mailen naar info@medemblik.nl

 Het werkelijk aantal overnachtingen kunt u na afloop van het belastingjaar op het aangiftebiljet verblijfsbelasting hieronder aangeven. 

Aangifte verblijfsbelasting (pdf, 113 KB)

Forfaitair tarief

  • Onderkomen met maximaal 3 slaapplaatsen: € 256,50
  • Onderkomen met meer dan 3 slaapplaatsen: € 798,00

Zie ook