Herinrichting Sijbekarspel-Benningbroek

Gemeente Medemblik maakt werk van het opknappen van de dorpen Sijbekarspel en Benningbroek. Beide dorpen bestaan al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw en zijn toe aan een opknapbeurt. De riolering in Sijbekarspel is inmiddels al ruim zestig jaar oud. Hoewel de riolering gelukkig nog goed werkt, gaat de gemeente deze vervangen om problemen voor te zijn. Een goed moment om gelijk een aantal andere zaken mee te nemen.

Online enquête

Via het online platform Samen.medemblik zijn 73 reacties binnengekomen. Over de aanpak van wateroverlast na een hevige regenbui en de parkeerproblematiek bij een thuiswedstrijd van DESS bijvoorbeeld. Gelukkig zijn inwoners over het algemeen wel tevreden over de wijk. Samen met een klankbordgroep gaan we met de reacties uit de online enquête aan de slag.

Klankbordgroepen

Twaalf bewoners hebben zich aangemeld voor deze klankbordgroep. De eerste (digitale) bijeenkomst was in december 2020. Besloten is om naast de klankbordgroep een werkgroep Verkeer (parkeren en verkeersveiligheid) en een werkgroep Speelplaatsen te vormen. 

Riolering Sijbekarspel

Het rioleringsontwerp voor Sijbekarspel is bijna klaar. We gaan een zogenaamd ‘gescheiden stelsel’ aanleggen. Daardoor wordt het ‘vuile’ water van de huizen gescheiden afgevoerd van het hemelwater van daken en straten. Tegelijkertijd vergroten we ook de capaciteit van het stelsel om het water sneller af te kunnen voeren. Wij kijken hoe we het stelsel ook bestendig kunnen maken tegen de hoosbuien die steeds vaker voorkomen. Het nieuwe stelsel moet tenslotte weer tientallen jaren mee.

Planning 2021

Scroll de tabel om meer te zien
1e kwartaal Ontwerp riolering definitief
2e kwartaal Opstellen bestek voor rioleringswerk
3e kwartaal Aanbesteding aannemer rioolwerk
4e kwartaal Start uitvoering rioleringswerk

Informatie

Op deze pagina vindt u de laatste stand van zaken. Bij belangrijke momenten in het project informeren we omwonenden via een brief.

Vragen

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag. Uw vragen kunt u richten aan de projectleider via 0229 85 6000 of via een mail aan: sijbekarspelbenningbroek@medemblik.nl

 

Participeren met ons

Wilt u met ons meedenken over projecten? Via Participeren op Samen.Medemblik leest u hoe dit werkt. 

 

Naar het overzicht