Sijbekarspel-Benningbroek, herinrichting

Gemeente Medemblik maakt werk van het opknappen van de dorpen Sijbekarspel en Benningbroek. Beide dorpen bestaan al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw en zijn toe aan een opknapbeurt. 

De riolering in Benningbroek hoeft de komende jaren nog niet vervangen te worden. Nader onderzoek heeft uitgewezen, dat ook de gas- en elektraleidingen in Benningbroek nog jaren lang meekunnen. Wel wordt er glasvezel aangelegd. Er wordt ook gekeken naar het groen en de parkeerdruk. Er is een workshop gehouden waar voorstellen zijn gedaan over de inrichting van de straat. 

Riolering en nutsvoorzieningen

Het ontwerp van het nieuwe rioolstelsel in Sijbekarspel is klaar. Er komt een gescheiden stelsel: het vuile water vanuit de huizen wordt gescheiden afgevoerd van het regenwater. Daarnaast gaan we de hoeveelheid regenwater dat we kunnen verwerken vergroten. Hiermee hebben we minder wateroverlast op straat. En het voorkomt dat er water in het toilet naar boven komt. We gaan het stelsel ook bestendig maken tegen de hoosbuien die steeds vaker voorkomen. Het nieuwe stelsel moet tenslotte weer tientallen jaren mee.

De rioleringswerkzaamheden zijn opgeschoven naar het derde kwartaal van 2023. Eerst worden de nutsvoorzieningen vervangen.
Liander gaat in Sijbekarspel werkzaamheden uitvoeren om het elektriciteitsnetwerk te verzwaren. Dat betekent dat er meer hoeveelheid stroom afgenomen kan worden. Dit is nodig als we bijvoorbeeld massaal de overstap maken naar elektrisch koken. Ook de aanschaf van een elektrische auto en de overstap naar een warmtepomp om de woning te verwarmen zorgen voor de noodzaak van een zwaardere aansluiting. Voor de toekomst moet Liander hier rekening mee houden. De elektriciteitskabels en gasleidingen worden tegelijk vervangen om een breuk in een gasleiding te voorkomen. Liander is in begin van het vierde kwartaal 2022 gestart. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot de zomer van 2023 duren.

Planning

4 kwartaal 2022-2e kwartaal 2023 vervanging elektriciteitskabels en gasleiding
3e kwartaal 2023-1e kwartaal 2024 rioleringswerkzaamheden

Informatie

Op deze pagina vindt u de laatste stand van zaken. Bij belangrijke momenten in het project informeren we omwonenden via een brief. 

Vragen

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag. Uw vragen kunt u richten aan de projectleider via 0229 85 6000 of via een mail aan: sijbekarspelbenningbroek@medemblik.nl

 

Participeren met ons

Wilt u met ons meedenken over projecten? Via Participeren op Samen.Medemblik leest u hoe dit werkt.