Nibbixwoud, herinrichting Ganker

De voorbereiding voor de herinrichting van het Ganker loopt al enkele jaren.
De afwatering van het Ganker is niet in orde. Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising ‘Het Woud’ tot en met de kruising ‘Dorpstraat’. Hier is nu een plan voor gemaakt. Het straatwerk wordt vervangen. Extra riolering voor alleen het hemelwater wordt naast het bestaande gemengde vuilwater aangelegd. Op deze manier ontstaat er een gescheiden rioolstelsel om wateroverlast (in de toekomst) te voorkomen.

Planning

Alle nutsbedrijven zijn inmiddels klaar met hun ondergrondse werkzaamheden. Het definitief ontwerp is inmiddels ook gereed en in het voorjaar van 2024 zal er een aannemer geselecteerd worden.

Als alles volgens planning verloopt, start het project in de zomer van 2024. De gemeente zal samen met de aannemer proberen om de mogelijke overlast zoveel mogelijk beperkt te houden. De gemeente Medemblik zal met de netbeheerders contact houden. De omwonenden worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.

Vragen?

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Heeft u verder nog vragen of wilt u het ontwerp opvragen, neem dan contact op met de projectleider van dit project via 0229 85 60 00 of mail via projectenbureau@medemblik.nl .