Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente

Is uw aanvraag voor een vergunning of vergoeding afgewezen? Of bent u het niet eens met een besluit of de daaraan verbonden voorwaarden of beperkingen? Dan kunt u schriftelijk bezwaar maken. Dit kan binnen 6 weken na de verzenddatum van het besluit. 

U stuurt uw bezwaarschrift in de meeste gevallen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik. Is een besluit genomen door de burgemeester of de gemeenteraad? Stuur uw bezwaarschrift dan aan dat bestuursorgaan. Bezwaar maken tegen een belastingaanslag gaat op een andere manier. Tegen een ontvangen aanvraag voor een omgevingsvergunning kunt u geen bezwaar maken.

Inloggen met DigiD Bezwaar maken besluit (Verwijst naar een externe website) Bezwaar maken belasting

Het bezwaar dat u maakt heet officieel een bezwaarschrift(Verwijst naar een externe website). Hoe u bezwaar maakt staat in de bijlage bij uw besluit. Als het bezwaarschrift aan de wettelijke vereisten voldoet en op tijd is ingediend, vragen wij of u een hoorzitting wenst. Er zijn ook brieven van de gemeente waar u geen bezwaar tegen kunt maken of waarvoor u een andere procedure moet volgen. Kijk hiervoor op uw brief. Nadrukkelijk melden wij dat een e-mailbericht niet als bezwaarschrift in behandeling wordt genomen. Een bezwaarschrift als bijlage bij het e-mailbericht dat aan alle eisen voldoet, wordt wel in behandeling genomen.

Met een voorlopige voorziening vraagt u een voorlopige beslissing van de rechter. Dit kan alleen als u de uitkomst in de lopende procedure niet kunt afwachten vanwege een spoedeisend belang. U vraagt de voorziening aan bij de rechtbank(Verwijst naar een externe website). Een voorlopige voorziening is een aparte procedure, naast een lopende bezwaar- of beroepsprocedure. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Een verzonden besluit blijft tussentijds gewoon van kracht.

Wanneer uw bezwaar (gedeeltelijk) ongegrond is verklaard en u bent het hier niet mee eens, kunt u een beroepsprocedure starten bij de rechtbank. U betaalt kosten voor het behandelen van uw zaak door de rechter: de griffierechten. En soms komen daar ook nog kosten bij voor bijvoorbeeld een advocaat of een mediator (als u deze inschakelt).