Medemblik, Buitendijks parkeren

Nieuw parkeerterrein in Medemblik

We zijn bezig om een nieuw, groot (buitendijks) parkeerterrein te ontwikkelen in Medemblik om de parkeerdruk in het centrum te verminderen. Er is een geschikte locatie gevonden waarvoor een ontwerp is gemaakt. Deze locatie bevindt zich tegen het centrum aan en biedt veel ruimte voor parkeren (zie onder).

De parkeerdruk is het centrum van Medemblik neemt toe. Reden om nieuwe parkeermogelijkheden buiten het centrum mogelijk te maken. Landschapsbureau Smartland werd aangetrokken voor een passend ontwerp. Gedurende het voorbereidingsproces ontstond de gedachte om meer uit de locatie te halen, mede op aanraden van de Provincie Noord-Holland. Smartland heeft in samenwerking met kunstenaarsgroep Observatorium de parkeervoorziening opgewaardeerd tot een landschapsontwerp waarbij ook mogelijkheden voor evenementen en recreatie worden geboden.

Presentatie

Tijdens de informatieavond op 12 april zijn onderstaande ontwerpen gepresenteerd waarop te zien waar de parkeerplaatsen komen en waar ruimte is voor evenementen en een uitzichtpunt (Hollandse cirkel).

- Landschappelijk ontwerp en inpassingsplan (pdf, 13 MB)

Procedure

Voor dit plan is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Zowel in de gemeente Medemblik als in de gemeente Hollands Kroon omdat een groot gedeelte van het plan zich op grondgebied van de buurgemeente bevindt. De verwachting is na de zomer het bestemmingsplan ter inzage te leggen.