Medemblik, reconstructie Gedempt Achterom

Het Gedempt Achterom is toe aan groot onderhoud. De bestrating is in matige staat en het riool moet vervangen worden. Schade en overlast moeten in de toekomst voorkomen worden. We krijgen in de komende jaren vaker te maken met meer hittegolven. Steeds vaker vallen er extremere regenbuien. Dit zorgt voor langdurige droogte of juist overstromingen door wateroverlast. Naast het onderhoud worden ook andere verbeteringen toegepast aan het Gedempt Achterom.

Nieuw ontwerp 

De gemeente heeft gewerkt aan een nieuw ontwerp voor het Gedempt Achterom. Dit ontwerp is samen met een architectenbureau opgezet. De klankbordgroep is hierbij betrokken.  De klankbordgroep is een participatietraject met de bewoners en de gemeente. De klankbordgroep denkt mee (voor zover mogelijk) over de inrichting van de straat. Er zijn al verschillende stappen gezet: zoals een enquête, een duurzaamheidssessie, een programma van eisen en diverse onderzoeken. Dit proces leverde een voorlopig ontwerp op.
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op 4 april 2023 ingestemd. Ook is het ontwerp vrijgegeven voor inspraak.

Nieuwe ontwerp is gepresenteerd

Tijdens een inloopavond op dinsdag 9 mei is het nieuwe ontwerp gepresenteerd aan omwonenden. Heeft u deze gemist? U kunt de ontwerpen en de presentatie hier bekijken.

Vervolg

Nadat alle aanpassingen verwerkt zijn, volgt een definitief ontwerp. Deze kunt u hier lezen. Heeft tijdens de inloopavond uw e-mailadres doorgegeven? Of heeft u eerder via mail een vraag gesteld? Dan wordt u via mail op de hoogte gehouden.

Vragen?

Heeft u vragen? U kunt ze stellen aan het projectteam via reconstructie.gedemptachterom@medemblik.nl

 

Participeren met ons

Wilt u met ons meedenken over projecten? Via Participeren op Samen.Medemblik leest u hoe dit werkt.