Wervershoof, Simon Koopmanstraat

De Simon Koopmanstraat (tussen centrum én Kagerdijk/Zeedijk) in Wervershoof is aan onderhoud toe.

Wat gaat er gebeuren

  • De straat wordt op verschillende punten opnieuw ingericht.
  • Zo wordt het riool vervangen en wordt de straat geschikt gemaakt voor het veranderende klimaat.
  • Op de weg worden de fietsstroken verbreedt. Op twee kruisingen, namelijk de kruising Kagerdijk/Zeedijk met de Simon Koopmanstraat en de kruising met de Vok Koomenweg/Europalaan, worden aanpassingen gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Presentatie definitief ontwerp

Op maandag 17 juni is er een inloopbijeenkomst voor bewoners rondom de Simon Koopmanstraat. Deze start om 19:00 tot 20:30 uur op het sportpark “De Westrand” aan de Theo Koomenlaan 5-7 in Wervershoof.

De voorbereidingen voor de vervanging van het riool, het klimaatadaptief maken en de inrichting van de Simon Koopmanstraat met ontwerpsnelheid 50 km/u zijn in de laatste fase. Dit betekent dat er een definitief ontwerp ligt. Het ontwerp wordt deze avond aan de bewoners gepresenteerd (zie PDF hieronder). De opmerkingen van de vorige bijeenkomst zijn meegenomen in de afwegingen richting het definitief ontwerp. Het ontwerp is door het college van B&W vastgesteld. Daarnaast is er een verkeersbesluit genomen, deze ligt nu ter inzage. Eventueel bezwaren kunnen uiterlijk ingediend worden op 5 juli 2024.

Vragen?

Mail het projectteam via projectenbureau@medemblik.nl

Denk mee

Wilt u met ons meedenken over projecten? Via participeren op Samen.Medemblik leest u hoe dit werkt.