Afval

 • meld op iLost de vermissing van uw container
 • bel gratis met HVC via 0800-0700 om een nieuwe container aan te vragen
 • de chip van uw oude container wordt op afstand onklaar gemaakt

Een extra container aanvragen

 • bel gratis met HVC via 0800- 0700 om een extra container voor gft of plastic aan te vragen
 • om een extra container voor restafval aan te vragen heeft u een medisch attest nodig. Informeer bij de gemeente over de mogelijkheden

Nieuwe pas aanvragen: kwijtgeraakt of zichtbare beschadiging

Bent u de pas kwijtgeraakt? Of werkt de pas niet (meer) door een zichtbare beschadiging door bijvoorbeeld een gaatje in de pas? U kunt tegen betaling een enkele nieuwe pas aanvragen. Dat kan op twee manieren:

 1. Ga naar www.HVCgroep.nl om een afvalpas aan te vragen. U kunt dan met iDEAL uw nieuwe pas betalen. De kosten hiervan zijn € 7,50. De verwerking hiervan gaat sneller dan per post.
 2. Maak € 7,50 over op rekeningnummer NL24 INGB 0676 0177 11 t.n.v. HVC Afvalinzameling. In het opmerkingenveld graag uw NAW-gegevens en telefoonnummer vermelden.

Nieuwe pas aanvragen: pas werkt niet (meer), er is geen zichtbare beschadiging

De aanvraag van een nieuwe pas kan op drie manieren: 

1. Ga naar www.HVCgroep.nl  om een afvalpas aanvragen. Via de online passenmodule kan een foto van de pas worden geüpload.

2. Stuur een foto van de pas op naar klantenservice@hvcgroep.nl. Vermeld in de mail uw naam, adresgegevens en telefoonnummer.

3. Stuur de pas zonder postzegel op naar:
HVC Klantenservice
Antwoordnummer 67105
1670 VA Medemblik

Vermeld in een briefje ook uw naam, adresgegevens en telefoonnummer

Nieuwe pas aanvragen na verhuizing

Wanneer u net verhuisd bent en de pas is niet aanwezig in uw woning kunt op twee manieren een gratis pas aanvragen.
1. Ga naar www.HVCgroep.nl, scroll naar beneden en ga dan naar afvalpas aanvragen . U kunt hier direct een van de onderstaande documenten uploaden via de online passenmodule.
- Bewijs van de verhuizing (vanuit de gemeente, gratis pas binnen 3 maanden na inschrijving)
- Kopie of printscreen van mijnoverheid.nl
- Huur- of koopovereenkomst (gratis pas binnen 3 maanden na sleuteloverdracht)
- Kopie of printscreen van het kadaster

2. U kunt een van bovenstaande documenten ook mailen naar klantenservice@hvcgroep.nl of opsturen naar:

HVC Klantenservice
Antwoordnummer 67105
1670 VA Medemblik

Een postzegel is niet nodig

Na ontvangst wordt er een gratis pas opgestuurd.

Privacy

De afvalpas registreert geen gegevens van u, maar daarmee opent u alleen de container. Op de website www.HVCgroep.nl vindt u de privacyverklaring, meer informatie over het gebruik van de geregistreerde gegevens van de chip in de afvalpas en hoe HVC daar vertrouwelijk mee omgaat.

De OD NHN is de gezamenlijke milieuafdeling van de provincie Noord-Holland en 19 gemeenten in Noord-Holland Noord. De OD NHN is ook de milieuafdeling voor onze gemeente. Hier vindt u alle milieukennis onder één dak. Het doel? Een schone, veilige en duurzame leef- en werkomgeving.

Milieuklachten?

Heeft u milieuklachten gerelateerd aan een bedrijf? Bezoek dan de website OD NHN - Klachten. Hier kunt u het klachtenformulier invullen. Ook is het mogelijk uw klacht telefonisch door te geven via 088-102 13 00. De OD NHN is 24 uur per dag en 7 dagen per week via dit telefoonnummer bereikbaar. Dit geldt ook voor meldingen van bijzondere voorvallen door een bedrijf of door instanties.

“Zwerfafval is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daar niet voor bestemd zijn”.

De gemeente faciliteert vrijwilligers die zwerfafval opruimen. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door een mailtje te sturen zwerfafval@medemblik.nl  o.v.v.  vrijwilliger zwerfafval. In overleg ontvangt u een grijper en  afvalzakken. Samen maken we  afspraken over het ingezamelde zwerfafval. 

Alvast bedankt dat u zich inzet voor een schoner Medemblik! 

Kleding en schoenen worden apart ingezameld. Dit gebeurt op 2 manieren:

 • Bij de winkelcentra staan speciale inzamelbakken van HVC voor kleding en schoenen.
 • U brengt uw spullen zelf naar Kringloopwinkel Noppes. Kijk op de website van Noppes voor de locatie bij u in de buurt.

 • oud papier wordt 1 keer per 2 weken opgehaald door Roele de Vries en door vrijwilligers van diverse plaatselijke verenigingen
 • op de ophaalkalender van HVC kunt u zien wanneer uw adres aan de beurt is

De gemeente ruimt dode dieren langs de openbare weg op. U kunt dit aan ons melden via Fixi. Behalve honden en katten; die worden opgehaald door de dierenambulance.